It’s the Result that Counts
Gubbpåsen
We Built This City
Månsamåla_201
Happy Campers
The State of Things
In the Eagles Nest
WWIAFM at Röda Sten
PaperCraft
Sthlm Art Fair 05
WWIAFM at Skoklosters slott
WWIAFM at ak28
ABC –You can do it! – blås&knåda
You can do it!
Sthlm Art Fair 04
Home 2003

 
   
   
   

You can do it! WWIAFM at blås&knåda  
2 okt - 20 okt 2004

After the workshop in Tensta, We Work In A Fragile Material (WWIAFM) moved the You can do it! to the crafts cooperative and gallery blås&knåda. Here the question was raised; what happens when the contemporary art workshop moves to the crafts gallery? And is it possible to exhibit a workshop or is it in the end just a mess of clay?

 

You can do it! WWIAFM på blås&knåda  
2 okt - 20 okt 2004

Under september månad tog We Work in a Fragile Material kontakt med Oda Projesi på Tensta konsthall med förslaget att göra den alfabetiska workshopen You can do it. Vi fick positivt svar och under oktober månad arrangerades själva workshopen, där Tensta Kvinnocenter, konsthallens besökare och vi själva gjorde saker i play-doo-lera.
   Under arbetsperioden byggdes en verkstadsplats upp i konsthallen och lera blandades till varje dag. Besökarna fick antingen själva hitta på vad de ville göra, eller få hjälp genom att dra en bokstav ur en kasse. Därefter var det bara att skrida till verket och göra något som började på den bokstaven. Till vår glädje var det många som stannade till och ville delta. Vuxna som visade prov på stor kreativitet och uppfinningsrikedom och barn som återkom i flera dagar och jobbade frenetiskt. De färdiga verken visades upp på plats med tillhörande lapp som berättade vad de föreställde. Workshopen pågick under tio dagar och mängder av föremål växte fram under den tiden.
    You can do it ledde till möten, genererade samtal, diskussioner och stunder av koncentrerat arbete. För vår grupp var det spännande och omvälvande, men också nervöst. Workshopen väckte frågor hos oss: Vad håller vi på med? Tio konsthantverkare som försöker göra någon sorts hittepå-relationellt-konsthantverk? Öppen pedagogisk verksamhet? Eller en möjlighet för oss att få arbeta tillsammans med andra, helt nya människor? Kan man komma på något oväntat genom att pröva nya grepp? Vi tror på det där sista. Nu hoppar vi och ser var vi landar, för vi tycker att konst-hantverket behöver det.
   I utställningen på blås&knåda fokuserar vi på de föremål som blev till under workshopen. Somliga höll under transporten från Tensta, andra fick lagas lite. De har inte behållit sina knalliga färger från då de var nygjorda, utan har fått en lite saltig yta. Men de är fina ändå och väcker funderingar som till exempel: Varför gjordes så många hamburgare och korvar? Vad är en dödens fjäril? Hur tänkte den som gjorde ett tivoli-skräp? Vi vill tacka alla som ville sitta ner och jobba med oss och som gjorde detta möjligt; Tensta konsthall med Oda Projesi, Tensta Kvinnocenter och alla andra besökare som deltog.

We Work in a Fragile Material

http://www.blasknada.com

 

 

 

    
     Do you want to read the
     ABC book? (pdf)